Toepassingsgebieden

Algemene informatie over toepassinggebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Voor de ontwikkeling van kennis en ervaring in de toepassing van AI is het van belang in te zetten op specifieke, voor een groot aantal voor het Noorden relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring vermenigvuldigd kan worden voor toepassing in andere sectoren, cross-overs.

Bron teksten NLAIC

Welke toepassingsgebieden zijn er?

Artificial Intelligence (AI) is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle bedrijfssectoren en maatschappelijke uitdagingen. Voor de ontwikkeling van kennis en ervaring in de toepassing van AI is het van belang in te zetten op specifieke, voor het Noorden relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren, cross-overs.

De AI-hub Noord-Nederland richt zich met name op de toepassingsgebieden: Cultuur en Media, Defensie, Energie & Duurzaamheid, Gebouwde Omgeving, Gezondheid en Zorg, Haven en Maritiem, AgriFood, Mobiliteit, Onderwijs, Transport en Logistiek, Technische Industrie en Veiligheid, Vrede en Recht.

Business Developers gaan samen met partners en organisaties aan de slag om op hun terrein de grootste kansen en uitdagingen voor AI te identificeren, samenwerkingspartners te verbinden en projectvoorstellen uit te werken.

Samenwerken met AI-hub Noord-Nederland?
Wij kunnen helpen.

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!