Home » Startups en scale-ups » Gratis online AI-cursus onderwijsprofessionals

European AI-Startup Landscape | Nieuwe deadline 24 maart 2023

Noordelijke getalenteerde en veelbelovende AI Startups opgelet, je opstap naar Europa!

Het European AI Startup Landscape is een tool binnen het EU eco-systeem die inzicht geeft in de meest veelbelovende AI startups van Europa. Bedrijven en organisaties die met AI startups willen samenwerken kunnen middels een filterfunctie een partner vinden die past bij hun vraag. 

De startups die opgenomen zijn in dit overzicht, zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van criteria zoals volwassenheid en het gebruik van AI.

Dit voorjaar is de NL AIC samen met de Europese partners van plan om een nieuw en verbeterd ontwerp te lanceren. Daarnaast organiseren de deelnemende landen eind mei vanuit Stockholm een hybride matchmaking event voor corporates en AI startups. Op dit moment kunnen bedrijven zich melden die een uitdaging of ambitie hebben waar AI mogelijk een oplossing kan bieden. Zij krijgen ondersteuning bij het identificeren en verscherpen van hun belangrijkste innovatie uitdagingen. Op basis van deze uitdagingen zullen de AI startups op het Landscape worden gescout en gematched. Vervolgens krijgen de bedrijven de kans om 20 minuten gesprekken te voeren met AI startups tijdens het hybride AI Startup Matchday event in Stockholm op 30 mei 2023.

Wil je dat jouw startup opgenomen wordt in het European Landscape?  Een onafhankelijke commissie beoordeelt de inschrijvingen op basis van gezamenlijk vastgestelde criteria. Bedrijven moeten bijvoorbeeld AI in de kern hebben, of een aanzienlijk gebruik van AI laten zien. Daarnaast moeten zij voldoende groot zijn en minder dan 10 jaar geleden zijn opgericht. Interesse? Schrijf je dan in vóór 24 maart! Kijk hier voor meer informatie.

Vertegenwoordig je een bedrijf met interesse in samenwerking met een AI startup en wil je meer weten over de matchmaking? Dit jaar doen bedrijven gratis mee! Neem contact op met onze collega’s Anita Lieverdink of Annekaat van Welsem van de werkgroep Startups en Scale-ups (NL AIC).

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!