Home » Nieuws » After-movie, foto’s & presentaties van hét AI-Congres van het Noorden “De kracht van het Netwerk”

After-movie, foto’s & presentaties van hét AI-Congres van het Noorden “De kracht van het Netwerk”

Foto: Niels van den Berg

Terugblik op hét AI-Congres van het Noorden
“De slimme kracht van het netwerk”

Vrijdag 28 oktober was het Groninger Forum gevuld met een groot aantal spelers uit de publieke en private sector die in hun eigen context (willen) werken aan de mogelijkheden van AI en ervoor open staan deze gezamenlijk te verkennen.

Samen met partner Samenwerking Noord heeft de AI-hub Noord-Nederland een dagvullend programma samengesteld. Het AI-Congres ‘De slimme kracht van het netwerk’ met keynote speakers maar liefst 16 Break-out sessies en een afsluitende wrap-up. Daarnaast was er veel tijd om te netwerken tijdens de lunch en de borrel.

Nationale AI Coalitie strateeg Kees van der Klauw deelde in zijn presentatie een rijk overzicht van het landelijke AI-landschap aan de hand van diverse voorbeelden. De noordelijke AI-hub is de zevende en laatste die is gevormd. Transitiedeskundige Lucas Simons van New Foresight nam ons tijdens zijn keynote mee in de generieke eigenschappen die alle transities met elkaar gemeen hebben. Als we volgens dezelfde regels blijven spelen, zal het spel op dezelfde teleurstellingen blijven uitlopen, is zijn boodschap.

Na een eerste ronde van Break-outs was het tijd voor de lange netwerklunch in het Atrium, waarin anderhalf uur goed zichtbaar was dat bijna 300 slimme netwerkers op het event waren afgekomen. Onder hen zo’n 60% deelnemers uit het bedrijfsleven.

Nog twee rondjes Break-outs later voegden de deelnemers zich opnieuw samen in de RaboStudio, waar dagvoorzitter Wijnand Aalderink samen met Lucas Simons in gesprek ging met enkele moderators Mirjam Plantinga en Anita Lieverdink. En de hoofdrolspelers van de AI-hub Noord-Nederland Programmamanager Yvonne Kooi en Programmadirecteur Jan Post onthulden de datum van de volgende editie: 28 september 2023.

Bedankt Noordelijk bedrijfsleven voor jullie bezoek!

 

Event informatie

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!