Home » Human Capital » Whitepaper | Hoe bereid je medewerkers voor op de toekomst?

Whitepaper | Hoe bereid je medewerkers voor op de toekomst?

Hoe bereid je medewerkers voor op de toekomst?

Beroepen veranderen in hoog tempo door de opkomst van nieuwe technologieën als artificial intelligence (AI) en Blockchain. In vrijwel alle functies zijn steeds meer digitale vaardigheden nodig. Als medewerkers niet de (digitale) competenties hebben die voor de toekomst nodig zijn, is dat voor werkgevers een groot knelpunt.

Innoveren kan alleen echter met medewerkers die in staat zijn om met nieuwe technologische toepassingen te werken. Met het binnenhalen van de juiste ICT-specialisten, in de krappe arbeidsmarkt al een uitdaging op zich, ben je er nog niet. Om echt de digitale slag te maken, moeten alle medewerkers mee, want technologie heeft impact op de hele organisatie. Een nieuwe manier van werken vraagt om een andere inrichting van je organisatie, maar ook om ondernemerschap en andere business modellen.

De enige manier om te zorgen dat medewerkers, en dus organisaties, toekomstbestendig zijn is continu bezig zijn met de ontwikkeling van de mensen en de organisatie. Een cultuur van een leven lang ontwikkelen moet normaal worden.

Dat vraagt veranderbereidheid en inzet van medewerkers, maar dat niet alleen. Als werkgever of HR-professional heb je een belangrijke rol in het identificeren van kansen, knelpunten en het stimuleren van scholing. 

In het whitepaper wordt kort geschetst wat de impact van technologie is op het werk. 

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!