Home » Energie en Duurzaamheid » Gratis online AI-cursus voor energieprofessionals gelanceerd door NL AIC en Topsector Energie

Gratis online AI-cursus voor energieprofessionals gelanceerd door NL AIC en Topsector Energie

De NL AIC lanceert in samenwerking met Topsector Energie de AI bewustwordingscursus over de toepassing van AI in de energiesector: AI voor Energie. Een gratis online cursus die in eigen tijd en tempo te volgen is. Tijdens deze 11-delige zeer afwisselende online cursus ontdek je samen met andere professionals wat AI nu eigenlijk is en hoe het de energiesector kan helpen. Aan de hand van interessante tracks en boeiende cases wordt je als (nieuwe) professional meegenomen in de wereld van AI. 

Tijdens deze cursus leer je:

  • Te beschrijven wat AI is
  • Wat toepassingsmogelijkheden van AI in de energiesector zijn
  • Wat de impact kan zijn op jouw werk
  • Welke ethische aspecten daarbij een rol spelen
  • Hoe de technologie zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Gedurende de 11 tracks nemen monteurs, installateurs en andere (nieuwe) professionals je mee in de energiebranche mee in de ontwikkelingen op het gebied van AI in de sector. Basisbegrippen zoals Digitalisering, Energietransitie, Data, Algoritmes, AI, Machine Learning en Deep Learning worden uitgelegd en toegelicht door experts en gebruikers in inspirerende video use cases. Zo vertelt energieleverancier Vandebron hoe zij de hoeveelheid windenergie precies kunnen voorspellen en ontdek je wat de voordelen zijn van predictive maintenance op een windmolenpark op zee.

De cursus duurt in totaal ongeveer drie uur en aan het eind van de cursus is er een certificaat. 

Bekijk de de trailer of start direct met de cursus.

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!