AI-cursus voor Logistieke & Maritieme professionals

De Nederlands AI Coalitie, Stichting Lowercase en de Topsector Logistiek lanceren een cursus artificiële intelligentie (AI) voor Logistiek en Maritiem. De gratis cursus bespreekt in 4 uur tijd de AI-toepassingen in de logistieke en maritieme wereld. Cursisten leren wat de kansen en uitdagingen zijn van (artificiële) kunstmatige intelligentie en hoe hiermee aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

AI voor Logistiek en Maritiem is een onlinecursus die professionals uit het logistieke en maritieme domein meeneemt in de ontwikkelingen van AI binnen hun werkpraktijk. In elf hoofdstukken worden basisbegrippen als algoritmes, AI, machine learning en federatieve learning toegelicht door experts uit het veld in inspirerende video use cases. In de cursus leer je onder meer wat AI is en wat niet, welke AI-toepassingen er al zijn in het logistieke en maritieme domein en hoe u zelf aan de slag kunt gaan met AI.

Zo belicht de cursus onder andere hoe algoritmes en AI lege kilometers kunnen reduceren, wat de rol wordt van autonome werktuigen en hoe je resultaten van AI als professional kan meten. In de cursus leer je ook meer over de toekomstige taakverdeling tussen AI-systemen en professionals in het werk binnen het logistieke en maritieme domein.

Kennismaken en ontdekken

Deze cursus neemt je mee op reis en laat je AI-toepassingen in de maritieme en logistieke wereld zien en legt de belangrijkste kernbegrippen uit aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Je leert in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt.

Tijdens deze cursus leer je:

  • Wat AI betekent;
  • Wat toepassingsmogelijkheden in jouw sector zijn;
  • Wat de impact kan zijn op jouw werk;
  • Welke aspecten naast techniek een belangrijke rol spelen;
  • Hoe de technologie zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Samenwerken met AI-hub Noord-Nederland?
Wij kunnen helpen.

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!