AI-cursus voor de Creatieve Industrie

De Nederlandse AI Coalitie, Stichting Lowercase en de Topsector Creatieve Industrie hebben de handen ineengeslagen voor een speciale AI-Cursus voor de Creatieve Industrie. De cursus maakt de creatieve en culturele sector vertrouwd met AI “artificiële intelligentie” en laat zien hoe AI kan worden ingezet in de werkpraktijk. De online gratis cursus duurt ongeveer drie uur en is in eigen tempo en tijd te volgen.

De systeemtechnologie AI ontwikkelt zich in hoog tempo. Ook in de creatieve en culturele sector speelt AI een steeds belangrijkere rol. Dat AI de creatieve en culturele sector kan ondersteunen en verrijken, wordt de afgelopen jaren steeds meer zichtbaar. In de AI-cursus neemt Nadia Piet de cursist mee door 10 tracks die in eigen tempo te volgen zijn.

De tracks leggen basisbegrippen van AI uit zoals machinelearning, algoritmes en deep learning en belichten verschillende creatieve en culturele domeinen. Zo horen we van mediabedrijven NPO en RTL hoe zij AI gebruiken voor diversiteit in programma’s, vertelt startup Lalaland.ai over kunstmatige fotomodellen en belicht NU.nl hoe AI in journalistiek wordt toegepast. Voorbeelden van AI in dans, muziek, boeken, theater en erfgoed komen eveneens aan bod. Uiteraard kijken we ook naar de randvoorwaarden en toekomstmogelijkheden om AI succesvol te laten zijn. Kan AI eigenlijk wel creatief zijn? En waar ligt uw verantwoordelijkheid als creatieve maker?

AI en creatieve industrie

In deze onlinecursus ontdek je samen met andere creatieve professionals wat AI nu eigenlijk is en hoe het de creatieve sector kan helpen. Je leert in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt.

Tijdens deze cursus leer je:

  • Te beschrijven wat AI is;
  • Wat toepassingsmogelijkheden van AI in de creatieve sector zijn;
  • Wat de impact kan zijn op jouw werk;
  • Welke ethische aspecten daarbij een rol spelen.
  • Hoe de technologie zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Samenwerken met AI-hub Noord-Nederland?
Wij kunnen helpen.

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!