8D GAMES

8D Games maakt serious games en gamifications die spelers een power-up geven voor het leven. Altijd met oog voor de eindgebruiker en met een gedegen onderbouwing. De ene keer is een virtual reality game of een game met sensoren de beste oplossing; de andere keer juist een bordspel, kaartspel of fysieke teamdag. Rode draad is de kracht van spel als katalysator voor positieve verandering. 

De werkwijze
Met behulp van de design thinking methode zorgt 8D Games ervoor dat iedere game precies de juiste impact bereikt bij de doelgroep. Co-creatie met eindgebruikers en kennisinstellingen is daarbij onmisbaar, van vooronderzoek tot oplevering. De afgelopen jaren werkten we aan prototypes, onderzoekstrajecten en serious games met o.a. de Universiteit Twente, de Universiteit van Münster, Radboud Universiteit Nijmegen, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Medisch Centrum Leeuwarden.

AI+Hospital: bordspel voor zorgprofessionals
In 2022 ontwikkelde 8D Games samen met Data Science Center in Health (DASH) van het UMCG de serious game AI+Hospital, een bordspel dat zorgprofessionals met elkaar in gesprek brengt over de inzet van artificial intelligence (AI) in het ziekenhuis. Het spel geeft deelnemers niet alleen een beeld van de technische mogelijkheden (wat is AI en wat kun je ermee?) maar maakt ook de ethische, juridische en maatschappelijke aspecten van AI in de zorg bespreekbaar. 

Partner van ELSA Lab Noord-Nederland
8D Games loopt graag voorop in de implementatie van nieuwe technieken, maar vindt het belangrijk om daarbij de maatschappelijke en ethische aspecten goed in het vizier te houden. Daarom zijn wij partner van ELSA Lab Northern Netherlands. Dit consortium richt zich op het ontwikkelen van kennis die van belang is voor verantwoorde ontwikkeling en toepassing van AI in de context van zorg. 

Samenwerken met AI-hub Noord-Nederland?
Wij kunnen helpen.

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!