Startups en scale-ups

Startups en scale-ups

Startups en scale-ups zijn een belangrijke motor voor economische groei, werkgelegenheid en innovatievermogen. Deze jonge bedrijven investeren in onderzoek, ontwikkelen sleuteltechnologieën en zijn in staat om deze in hoog tempo naar innovatieve diensten en producten te vertalen. Zo ook op het vlak van Artificiële Intelligentie (AI).

Nederland heeft de potentie om een belangrijke koploper te worden op het vlak van Artificiële Intelligentie (AI). Die veelbelovende positie danken we niet alleen aan de wetenschappers die zich met dit onderwerp bezighouden, maar ook aan de vele Nederlandse startups en scale-ups die al experimenterend en innoverend tot nieuwe AI-oplossingen komen.

Kijk op de overzichtspagina voor alle veelbelovende startups uit het noorden.

NL AIC

Om initiatieven in Artificial Intelligence (AI) te stimuleren en te verbinden, zijn we, net als de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), ervan overtuigd dat een actieve regionale en landelijke samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is, in het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem.

We bouwen aan een (inter)nationale community van AI Start- en Scale ups:

  • Kennisdeling middels verschillende activiteiten; events, (team) bijeenkomsten en ons Community platform;
  • Matchmaking met potentiële partners en/of aansluiting bij bredere NL AIC initiatieven en projecten;
  • Exposure voor je bedrijf;
  • Collectief agenderen van issues en bespreken van kansen.

Deelnemer worden van de NL AIC community? Lees er hier meer over.

European AI Startup Landscape

Sinds januari 2022 draagt de Nederlandse AI Coalitie een selectie van de meest veelbelovende Nederlandse AI-startups aan voor het European AI Startup Landscape: een initiatief om het AI-startup ecosysteem van Europa in kaart te brengen en vertrouwen in de kwaliteit van deze startups te stimuleren. Een groot aantal van de veelbelovende noordelijke AI-Startups is opgenomen in het European AI Startup Landscape. Ben jij ook klaar voor deze stap? 

Founded in Groningen

Het unieke economische ecosysteem van de stad Groningen laat MKB, startups en initiatieven groeien. Bekijk hier de website van Founded in Groningen.

Founded in Friesland

Het Friese startup-ecosysteem voor ondernemend talent, startups en scale-ups. Ze bieden support van start tot groei. Bekijk hier de website van Founded in Friesland.

Welke veelbelovende AI-Startups en Scale-ups hebben wij in het noorden van het land?

Wil jij ook deel uit maken van het eco-systeem van de AI-hub Noord-Nederland?

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!