Research en Innovatie

Research en Innovatie

Het onderzoek op het gebied van Artificiële Intelligentie (AI) in Nederland is van hoge kwaliteit. Aandachtspunten daarbij zijn de schaal waarop dit onderzoek plaatsvindt en de beperkte mate waarin AI-innovaties een weg vinden naar nieuwe toepassingen. Maar dankzij nieuwe samenwerkingsverbanden en financieringsmogelijkheden kunnen we de komende jaren op het vlak van research en innovatie flinke stappen zetten.

AI is een systeemtechnologie die momenteel al een grote impact heeft op onze maatschappij. En dat is nog maar het begin. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft het over een technologie die onze samenleving fundamenteel gaat veranderen. Genoeg reden dus om extra aandacht te besteden aan research en innovatie op het vlak van AI.

Betere match tussen vraag en aanbod

Er zijn in ons land Nederlandse AI-wetenschappers die in hun laboratoria veelbelovende AI-technologieën ontwikkelen. Op dat vlak hebben we een sterke uitgangspositie. Daarbij is het de kunst om vraag en aanbod goed te laten matchen, zodat Nederlandse bedrijven en ondernemers die nieuwe oplossingen ook vaker met succes naar de markt brengen. Dat is nog wel een aandachtspunt. Als de verschillende partijen elkaar dankzij de netwerkbenadering sneller weten te vinden, kan dat voor belangrijke doorbraken zorgen.

Samenwerken met AI-hub Noord-Nederland?
Wij kunnen helpen.

Yvonne Kooi - Programma Manager

Als programma manager sta ik voor je klaar. Zin in een kop koffie?

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!