Human Capital

Human Capital

Zonder mensen is er geen Artificiële Intelligentie (AI) mogelijk. Dus hoewel de inzet van die nieuwe technologie op sommige plekken taken van mensen overneemt, levert het ook veel extra banen en werk op. Om de mogelijkheden van AI optimaal te kunnen benutten, is het van groot belang om ook veel aandacht te besteden aan de menselijke kant van het verhaal. Door AI zal de manier van werken voor veel werknemers veranderen.

In de actieagenda van de NL AIC staat de verwachting dat zo’n drie miljoen Nederlanders op dat vlak bijscholing nodig hebben. De werkgroep Human Capital binnen de landelijke coalitie houdt zich daarom niet alleen bezig met de ontwikkeling van nieuw talent, maar zet daarnaast ook vol in op het her-, bij- en omscholen van werknemers in alle sectoren.

Het vraagt dan ook om een gecoördineerde aanpak waarin alle partijen samenwerken: onderwijsorganisaties, particuliere trainingsorganisaties, bedrijven en overheid.

Eén van onze doelstellingen is zoveel mogelijk Nederlanders de basisprincipes bijbrengen over kunstmatige intelligentie oftewel Artificial Intelligence (AI). 

Hoe doen wij dat? Door de NL AIC zijn diverse op maat AI-cursussen ontwikkeld, welke je kosteloos kunt volgen. 

Op die manier houden we het veilig, eerlijk en mensgericht.

Samenwerken met AI-hub Noord-Nederland?
Wij kunnen helpen.

Yvonne Kooi - Programma Manager

Als programma manager sta ik voor je klaar. Zin in een kop koffie?

Scroll naar boven
× WhatsApp met ons!